Longontsteking bij kinderen

Als een arts praat over een longontsteking dan kan het over een ontsteking gaan van één long of van beide longen. Vaak is het een gevolg van een verkoudheid. Bij kinderen kan het ontdekt worden aan symptomen als hoesten, neus vleugelen, koorts en keelpijn.

Ook pijn op de borst komt regelmatig voor. Als kinderen astma hebben dan is de kans groot dat zij tijdens een longontsteking een verergering hebben van de klachten, het is dan belangrijk om meteen naar de arts te gaan om naar de longen te luisteren zodat vastgesteld kan worden wat er gaande is.

Longontsteking complicaties

Het is belangrijk om te weten dat een longontsteking ernstige complicaties met zich mee kan brengen. Het kan er voor zorgen dat je minder gaat eten en drinken, en dat kan dan weer leiden tot uitdroging. Dit is te herkennen aan vermoeidheid, droge slijmvliezen en ingevallen ogen. Ook ga je hierdoor minder plassen, je krijgt namelijk minder vocht binnen.

wanneer kinderen een longontsteking hebben?

Als er bij kinderen sprake is van een longontsteking dan is het belangrijk dat je naar een arts gaat. Als kinderen moeilijk ademen, koorts hebben en veel moeten hoesten dan zijn dat de symptomen waarbij je extra alert moet zijn. De huisarts zal naar de longen luisteren en dan kan hij tot de conclusie komen dat je kind een longontsteking heeft. Soms wordt er ook een foto gemaakt. Afhankelijk van de oorzaak van de longontsteking krijgen de kinderen een antibioticakuur, dit werkt niet bij alle soorten longontsteking.

Zorg er voor dat kinderen voldoende drinken, dit is van zeer groot belang. Als kinderen niet willen eten en drinken stimuleer hen dan toch, want het moet. Het gaat er om dat zij voldoende vocht binnen krijgen want anders is er kans op uitdroging en dan is een ziekenhuisopname het gevolg. Kinderen worden dan aan het infuus gelegd zodat zij toch vocht binnen krijgen. Vertel de kinderen ook waarom ze moeten eten en drinken, het lichaam moet namelijk tegen de longontsteking kunnen vechten en dat kan alleen wanneer het lichaam vitaminen en mineralen binnen krijgt en de afvalstoffen uit kan plassen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>